Burgmeijer's Bouwbedrijf

Streekweg 17 1616AA Hoogkarspel 0228 -561439

Burgmeijer offertekopie

Geschiedenis

Van dorpstimmerman tot regiobouwer Burgmeijer’s Bouwbedrijf al meer dan 74 jaar. 

Het was in 1940. Een mistige maandagochtend, om precies te zijn op 21 oktober, staat timmerman Jan Burgmeijer op de stoep bij notaris Moerel. Na zijn krassige handtekening gezet te heb­ben naast de fraai gestileerde signatuur van de notaris en een plechtstatig woordje, staat hij even later weer buiten als trotse eigenaar van een fraaie Noord-Hollandse stolp. Behalve wat gereedschappen, machines en een voorraad materialen die hem een dierbare som van 2.500 gulden kosten, neemt hij ook de zorg voor het personeel over. 

Een man slechts. Maar dan wel een uitstekend vakman, die in Hoogkarspel een reputatie geniet van goed en betrouwbaar te zijn. Dat bezorgt hem weliswaar een prima binnenkomer, maar zakelijk gezien was daar ook alles mee gezegd, want Burgmeijer had eigenlijk verder geen beroerder moment kunnen kiezen om een bedrijf op te zetten. 

De oorlog en de bezetting laten zich al snel voelen. Met vindingrijkheid, enorm doorzettingsvermogen en niet aflatende werklust slaat Burgmeijer zich niettemin door de moeilijke jaren heen. Het gaat met hem als een sterke boom die op schrale grond wordt gezet. Hij wortelt zich diep en breed in de samenleving van Hoogkarspel en Westwoud. 

De oorlog komt hij door met het maken van klompzolen en sandalen en onderhoudswerkzaamheden Daarvoor koopt hij iepen levend in het veld, laat ze in het water staan om ze dan bij Van Doornik & Zuidweg in Hoorn, maar ook bij Eecen in Oudkarspel te laten zagen. Als dan uiteindelijk ook nog de stroom voor de houtzaag uitvalt, worden de drijfriemen met een benzinemotor draaiende gehouden. Burgmeijer ziet zelfs nog kans om in die tijd onderdak en werk aan onderduikers en evacués te verschaffen. 

Na de oorlog wordt Burgmeijer's Bouwbedrijf al gauw ingeschakeld bij de wederopbouw. Woningbouw en woningen voor particulieren. Utiliteitsbouw, verbouwingen en renovaties. Er was inmiddels een grote achterstand in te halen. Het bedrijf komt tot volle bloei. Vele medewerkers, waaronder ook zijn vrouw en enkele kinderen hebben hun schouders eronder gezet. 

Na het behalen van z'n 65e levensjaar heeft zijn zoon Koos het bedrijf op 1 januari 1976 overgenomen en is vader van zijn welverdiende rust gaan genieten. Helaas moet hij dan al na een jaar zijn vrouw verliezen. Tijdens de huidige directeur zijn, nog steeds met graag aanvaarde adviezen van ,,senior" veel bouwwerken in en om Hoogkarspel en Westwoud aan de reeds bestaande toegevoegd. Woningen en villa's. Gebouwen. Kantoren. Bedrijfshallen. Veestallingen en scholen. Daarnaast is het bedrijf altijd aanspreekbaar geweest voor het kleine onderhoud en verbouwingen en verzorgde zelf teken en bouwaanvragen. 

Burgmeijer's Bouwbedrijf heeft zijn stempel op de Hoogkarspelse en Westwoudse samenleving gezet en zijn bijdrage geleverd aan de instandhouding van een stuk architectonisch cultuurgoed. Daarvan getuigen de restauraties aan gebouwen onder Monumentenzorg en vele particuliere monumenten. 
50jaar

In de kapitale stolpboerderij aan de Streekweg in Hoogkarspel Is Burgmeijer's Bouwbedrijf 50 jaar gevestigd. Op 2 november 1990 vieren de Hoogkarspelse en Westwoudse relaties dit feit met vader Jan Burgmeijer (links), zoon Koos, met zijn echtgenote Gitta en en de huidige directeur zoon Rene. 


Werken met je eigen mensen is een principe dat jarenlang is overgenomen. Wat dat betreft is er sinds die ene werknemer van toen niets veranderd..

Nadat op 5 mei 1991 middels een brand de monumentale boerderij door brand verwoest werd, hebben we op de plaats waar de boederij heeft gestaan een nieuw kantoor gebouw neergezet.
En vanuit hier de werken doorgezet en zelfs uitgebreid,

Inmiddels heeft Rene de huidige directeur het bedrijf overgenomen van zijn vader koos.
Deze heeft de werkplaats vernieuwd en uitgebreid zodat ze daar nu de elk kozijn raam en/of deur kunnen maken .
Ook werden de banden met de gemeente en de woningstichtingen versterkt en uitgebreid .
Veel kontakten gelegd met architekten en bestaande en nieuwe kontakten met relaties uitgebreid , ook zijn er klanten van ons weggegaan deze konden de veranderingen niet aan, maar over het algemeen zijn er alleen maar klanten bijgekomen.

Er zijn op dit moment ( 2011 ) zo’n 18 mensen aan het werk bij ons , ook van de crisis welke op dit moment om ons heen toe slaat hebben we op dit moment niet al teveel last.
Ook omdat Rene om zich heen personeel heeft welk een hart hebben voor de zaak.
Ik hoop dan ook dat door de gedrevenheid van mijn persoon: Rene en mijn personeel van wie sommige al 40 jaar bij ons werken en een pluk geluk we door de crisis heen komen, maar we zien het zeker niet somber in aldus Rene december 2011 ,

Heeft u vragen? Of wilt u een persoonlijk adviesgesprek?

Vul uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u z.s.m. terug